Als bewegen niet (meer) vanzelfsprekend is !

  • door

24/24, 7/7, elk moment is er wel beweging in ons lichaam. Zelfs in onze slaap is ons lichaam in beweging om alle functies draaiende te houden. Beweging, zoals lopen, fietsen, zwemmen, paardrijden, boksen, … noem maar op, wordt ingezet in een gezonde levensstijl of om spanningen en stress te reduceren. Bewegen heeft een positieve invloed op ons lichaam. Maar wat als dat bewegen, waar je vroeger zoveel voldoening uit haalde, vandaag niet meer vanzelfsprekend is ?

Wat als de route die je steeds jogde niet meer herkenbaar voor je is ? Wat als je de routine van het fietsen met de koersfiets niet meer onder de knie hebt ? Wat als zelfstandig naar de fitnesszaal gaan niet meer voor je weggelegd is ? Is dat een reden om te stoppen met bewegen ? Voor velen die getroffen zijn door Jongdementie vaak wel.

Gelukkig zijn er een aantal organisaties en vrijwilligers die een uitweg bieden. Een prachtig voorbeeld is “Het Ventiel”. Door de werking met buddy’s zorgen zij voor een verrijking in de wereld van mensen met Jongdementie. Het is zeker de moeite om eens een kijkje te nemen op hun website of te surfen naar volgende link : http://hetventiel.be/1d1.html

Het is een prachtig en moedig initiatief . Een initiatief dat een dikke pluim verdient, omdat zij mensen een kans geven als bewegen niet(meer) vanzelfsprekend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *